Groepssamenstelling dagverblijf


Dagverblijf Studio Kakelbont heeft sinds januari 2015 een groep voor Passende Kinderopvang; De Regisseurtjes. De groep heeft een eigen ruimte net zoals de andere vijf groepen van de Studio: drie baby/dreumesgroepen in de leeftijd van 6 weken tot 2,5 jaar; twee peutergroepen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar, één verticale groep van 6 weken tot 4 jaar. 

Alle groepsruimtes en materialen van dagverblijf Studio Kakelbont zijn afgestemd op de leeftijd van de kinderen, voor de groepsruimte van De Regisseurtjes is dat niet anders. Voor die groep betekent het vooral dat de ruimte eenvoudig aanpasbaar is, aan wat de kinderen nodig zullen hebben. Er is aangepast speelgoed voorhanden, de ruimte kan eenvoudig varieren in opstelling of indeling en er is ruimte genoeg om met loopkarretjes of rolstoelen rond te rijden.


Bij dagverblijf De Regisseurtjes is er ruimte voor 6 tot 9 kinderen per dag. De groepssamenstelling hangt in grote mate af van welke kinderen al in de groep komen. We willen een groep samenstellen waarbij het voor alle kinderen prettig én haalbaar is om met elkaar te spelen en samen in de groep te verblijven. En dus ook een groep kinderen die de leidsters op een goede en verantwoorde manier kunnen opvangen. Het gesprek met ouders/verzorgers over een plek bij de Regisseurtjes is dus vooral om met elkaar te bespreken of het voor hún kind, op dít moment een goede opvangmogelijkheid is.


Sinds januari is Pepijn één van de kinderen die een vaste plek heeft bij dagverblijf De Regisseurtjes. Op de dagen dat Pepijn er is, mogen er altijd een aantal andere kinderen bij de Regisseurtjes komen spelen. Daar is altijd veel animo voor bij de andere kinderen! Ook als er meer eigen kinderen op het dagverblijf komen, zullen de leidsters altijd momenten zoeken waarop de kinderen van verschillende groepen met elkaar kunnen spelen. Onze ervaring is dat samen spelen en samen activiteiten beleven voor álle kinderen leuk en leerzaam is.

 

 

Top

Op deze site worden zogeheten “cookies” geplaatst teneinde het gebruiksgemak van de website te vergroten. Lees meer